Beschrijving
Hét hulpmiddel bij de klassieke bereiding van asperges
Asperges zijn overheerlijke groenten en bovendien erg gezond. Elk voorjaar is het dan ook weer smullen geblazen van deze Koningin der Groenten bomvol vitaminen. Asperges zijn groenten die we voorzichtig en eigenlijk met eerbied moeten behandelen. Zo luisteren het schoonmaken en schillen al nauw, maar vergt ook het koken de nodige aandacht. Alhoewel asperges tegenwoordig steeds vaker worden gegrild of geroerbakt, blijft de klassieke manier van bereiden nog altijd razend populair. Geen ervaring met het koken van asperges? Deze aspergepan van Horwood lost het op.
Een kind kan de was doen
Asperges kun je zowel liggend als staand bereiden. Kies je voor het eerste, dan blijft de smaak wellicht behouden, maar boet de groente wat textuur betreft op kwaliteit in. Asperges rechtop koken doe je het beste met een aspergepan, ook wel aspergekoker genoemd. Met deze zilveren, roestvrijstalen aspergepan van Horwood kun je prima uit de voeten. Je zet de geschilde asperges rechtop in het mandje met de punten naar boven, zet de mand in de aspergepan en vult deze met water. De pan heeft een maximuminhoud van drie liter en een diameter van veertien centimeter.